Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وب سايت شبکه: يادگيري يک زبان برنامه‌نويسي در نگاه نخست کمي دلهره‌آور است و شايد فرآيند پيچيده‌اي به نظر برسد، اما واقعيت اين است که هر انساني قادر است برنامه‌نويسي را ياد بگيرد. با توجه به تنوع و کثرت منابع آنلاين و آفلاين، انجمن‌ها و گروه‌هاي برنامه‌نويسي و حتي شبکه‌هاي اجتماعي کاربران به‌سادگي قادرند فرآيند يادگيري را آغاز کنند و هر زمان با مشکلي روبه‌رو شدند، از کمک‌ برنامه‌نويسان مجرب بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






در مقطع کنوني تنوع و گستردگي منابع آموزشي به‌اندازه‌اي زياد شده است که حتي کودکان نيز مي‌توانند مقدمات يک زبان برنامه‌نويسي را به‌خوبي فراگيرند. با وجود اين، نخستين گامي که در اين زمينه برمي‌داريد از اهميت بالايي برخوردار است. اگر اولين گام را به‌درستي برداريد و زبان مناسبي را انتخاب کنيد، در ادامه به‌راحتي قادر خواهيد بود دانش خود را بسط دهيد و به‌سراغ يادگيري زبان‌هاي ديگر برويد. بسياري از کاربران اين سؤال را مطرح مي‌کنند که ابتدا بهتر است فرآيند يادگيري چه زباني را آغاز کنند؟ ما در اين مقاله به معرفي شش زبان برنامه‌نويسي مي‌پردازيم که قادر هستند سطح دانش شما را در زمينه برنامه‌نويسي بهبود بخشند.

امروزه از واژه ساده بودن در ارتباط با هر زباني مي‌توان استفاده کرد

چه عاملي باعث مي‌شود فرآيند يادگيري يک زبان برنامه‌نويسي براي افراد تازه‌کار ساده شود؟ براي اين پرسش پاسخ‌هاي متعددي وجود دارد. به‌طور مثال، تعدادي از زبان‌هاي برنامه‌نويسي از يک ترکيب نحوي صريح و روشن استفاده مي‌کنند که همين موضوع يادگيري آن‌ها را ساده مي‌کند، در حالي که تعدادي از زبان‌ها به‌لحاظ نظري به مقدمات اوليه نياز دارند تا افراد تازه‌کار با مقدمات و اصول برنامه‌نويسي آشنا شوند. با وجود اين، تنوع منابع آموزشي باعث شده است امروزه حتي يادگيري سخت‌ترين و پيچيده‌ترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي نيز به فرآيند ساده‌اي تبديل شود.

جاوا اسکريپت

اشتباه نکنيد. جاوا اسکريپت با جاوا تفاوت دارد. جاوا اسکريپت يک زبان اسکريپت‌نويسي است، (شکل 1) در حالي که جاوا يک زبان برنامه‌نويسي مستقل و کامل به شمار مي‌رود. جاوا اسکريپت يک زبان برنامه‌نويسي چندپلتفرمي است که بدون نياز به هيچ ‌گونه کامپايلري در مرورگرهاي مختلف وب اجرا مي‌شود. به‌کارگيري اين زبان‌ اسکريپت‌نويسي به‌اندازه‌اي ساده است که حتي از طريق برنامه نوت‌پد يا Sublime Text نيز قادر هستيد کدهاي جاوا اسکرپيت را بنويسيد تا مرورگر آن‌ها را اجرا کند. اگر به برنامه‌نويسي تحت وب علاقه زيادي داريد، جاوا اسکرپيت يک شروع عالي به شمار مي‌رود. ترکيب نحوي جاوا اسکرپيت به زبان سي شباهت زيادي دارد و شما را علاقه‌مند خواهد کرد تا دامنه يادگيري زبان‌هاي برنامه‌نويسي خود را گسترش دهيد. همچنين، به اين نکته توجه داشته باشيد که جاوا اسکريپت کاملاً پويا و روان است و کاربردهاي گسترده‌اي دارد. اگر زمان خود را روي يادگيري اين زبان سرمايه‌گذاري کنيد، ضرر نخواهيد کرد. يادگيري جاوا اسکرپيت به معناي آن است که در آينده براي يادگيري زبان‌هايي همچون سي پلاس پلاس با مشکل خاصي روبه‌رو نخواهيد شد.



شکل 1 - يک توسعه‌دهنده وب براي موفقيت در کار خود حتماً بايد جاوا اسکريپت را فراگيرد.


تعدادي از برنامه‌نويسان همچون متيو موبري بر اين باور هستند که انتخاب جاوا اسکريپت به‌عنوان نخستين زبان گزينه جالبي نيست. او اين‌ گونه استدلال مي‌کند که جاوا اسکرپيت نمونه بارزي از يک منطق بد برنامه‌نويسي شي‌گرايي است، به دليل اينکه اين زبان بدون نوع‌گذاري است و خطاهاي موجود در کدها پيش از اجرا قابل شناسايي نيستند. با وجود اين، جاوا اسکرپيت به‌دليل اينکه به ابزارهاي ويژه‌اي نياز ندارد و منابع متعددي براي يادگيري آن وجود دارد و از همه مهم‌تر يک زبان چندپلتفرمي است، گزينه ايده‌آلي براي شروع يادگيري برنامه‌نويسي است. جاوا اسکرپيت در زمينه توسعه برنامه‌هاي تحت وب به‌وفور مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از مهم‌ترين مزاياي آن به مواردي همچون چندپلتفرمي، سازگاري بالا، عدم نياز به کامپايلر و دروازه‌اي براي ورود به زبان‌هاي ديگر و از معايب آن نيز به شي‌گرايي ضعيف، نبود نوع‌گذاري و مشکل در خطايابي کدها مي‌توان اشاره کرد.

Ruby On Rails

خواندن Ruby On Rails به‌سادگي امکان‌پذير است و اين زبان براي افرادي مناسب است که هيچ‌گونه پيشينه برنامه‌نويسي ندارند. (شکل 2) يک زبان اسکرپيت‌نويسي شي‌گرا و همچنين پويا است که امروزه در زمينه توسعه برنامه‌هاي تحت وب به‌شدت مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سايت‌هايي همچون گيت‌هاب و Groupon از کدهاي روبي در شالوده خود استفاده کرده‌اند. يادگيري روبي کمي ساده است، زيرا نياز نداريد تا بارگذاري مجموعه‌اي از دستورات را ياد بگيريد. به‌دليل اينکه Ruby On Rails به‌عنوان يک چهارچوب شناخته مي‌شود، بايد به‌عنوان مجموعه‌اي از ميان‌برهاي روبي از آن ياد کرد. اما چرا بايد Ruby On Rails را به‌عنوان گزينه مهمي مورد توجه قرار دهيم؟ به‌دليل اينکه براي افراد تازه‌کار کاملاً مناسب است. علاوه بر اين، بخش اعظمي از شرکت‌هاي نوبينان براي پيشبرد اهداف خود به‌دنبال برنامه‌نويساني هستند که بر اين زبان و چهارچوب مرتبط با آن تسلط داشته باشند. با يادگيري اين زبان و چهارچوب مرتبط با آن حداقل اين شانس را به دست خواهيد آورد تا شغل مناسبي پيدا کنيد. از جمله مزاياي يادگيري ruby On Rails به کاربردي بودن، مجموعه ميان‌برها و بازار کار خوب و از معايب آن نيز به اين موضوع که در اصل مجموعه‌اي از ميان‌برها است مي‌توان اشاره کرد.




شکل 2 - Ruby On Rails يکي از چهارچوب‌هاي قدرتمند تحت وب به شمار مي‌رود.


پايتون

پايتون يکي از پرکاربرد‌ترين زبان‌هاي حال حاضر به شمار مي‌رود. در نتيجه گزينه عالي براي مبتدياني است که به‌دنبال يادگيري يک زبان برنامه‌نويسي هستند. (شکل 3) ساز و کار پايتون به‌گونه‌اي است که به شما اجازه مي‌دهد به‌شکل ساده‌اي برنامه‌هاي تحت دسکتاپ و تحت وب را با آن طراحي کنيد. اين زبان برنامه‌نويسي پويا از شي‌گرايي، روال‌ها و همچنين برنامه‌نويسي تابعي پشتيباني مي‌کند. پايتون يک زبان‌ برنامه‌نويسي متن باز است، يادگيري آن رايگان است و يک انجمن اختصاصي نيز براي آن وجود دارد. البته يادگيري آن ممکن است با پيچيدگي‌هايي همراه باشد. به‌طور مثال، در زمان برنامه‌نويسي با اين زبان بايد به جزئيات و قواعد نام‌گذاري توجه کنيد. انعطاف‌پذير بودن و برخورداري از يک جامعه بزرگ از توسعه‌دهندگان باعث شده است تا پيچيدگي‌هاي اين زبان به معضل بزرگي تبديل نشود. اين زبان در زمينه توسعه برنامه‌هاي کاربردي و برنامه‌هاي تحت وب مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از مزاياي پايتون به متن ‌باز بودن و به‌کارگيري آن در ساخت برنامه‌هاي مختلف و از معايب اين زبان به رعايت دقيق جزئيات و قواعدي که در ارتباط با نام‌گذاري وجود دارند مي‌توان اشاره کرد.




شکل 3 - پايتون همانند يک آچار فرانسه است. يادگيري اين زبان در بسياري از حوزه‌ها به شما کمک مي‌کند.


جاوا

جاوا يکي از قديمي‌ترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي است که هنوز هم بسيار مورد استفاده قرار مي‌گيرد. يک زبان شي‌گرا و کلاس‌محور که به برنامه‌نويسان اجازه مي‌دهد انواع مختلفي از برنامه‌هاي کاربردي همچون برنامه‌هاي دسکتاپ، برنامه‌هاي وب، مؤلفه‌هاي سيستم‌عامل و... را با استفاده از اين زبان طراحي کنند. (شکل 4) سايت اينفوورلد در مقاله منتشر شده در ژانويه سال 2016 جاوا را محبوب‌ترين زبان برنامه‌نويسي معرفي کرد. اما به‌دليل اينکه ترکيب نحوي آن به زبان‌هايي همچون سي و سي پلاس پلاس نزديک است، ممکن است دردسرهايي را براي افراد مبتدي به وجود آورد.به همين دليل بخش اعظمي از کارگاه‌ هاي آموزشي پيش ازآموزش جاوا زبان‌هاي سي/ سي پلاس پلاس را به علاقه‌مندان ياد مي‌دهند. يادگيري جاوا نکاتي به‌ مراتب فراتر از اصول برنامه‌نويسي را به شما آموزش مي‌دهد. اين زبان به شما ياد مي‌دهد در زمان رويارويي با مشکلات نرم‌افزاري از منطق درستي براي حل مشکلات استفاده کنيد. از جمله مزاياي اين زبان به محبوبيت بسيار بالا، قدمت و منابع آموزشي متنوع و از معايب آن به ترکيب نحوي نزديک به زبان‌هاي سي/ سي پلاس پلاس و نياز به تفکر تحليلي بالا براي حل مشکلات مي‌توان اشاره کرد.



شکل 4 - يادگيري جاوا به معناي آن است که براي ورود به دنياي برنامه‌نويسي اندرويد با مشکل خاصي روبه‌رو نخواهيد شد.


سي و سي پلاس پلاس

سي و سي پلاس پلاس (C/C++) زبان‌هاي برنامه‌نويسي بزرگ و مقدماتي هستند. (شکل 5) اين زبان‌ها عمدتاً در زمينه توسعه نرم‌افزارها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. ترکيب نحوي مورد استفاده در اين زبان‌ها را مي‌توانيد در زبان‌هاي بسياري مشاهده کنيد. اگر اين دو زبان را ابتدا ياد بگيريد، در ادامه براي يادگيري زبان‌هايي همچون جاوا يا زبان‌هاي ديگر با مشکل خاصي روبه‌رو نخواهيد شد. سي پلاس پلاس برخلاف زبان سي از عناصر شي‌گرايي همچون کلاس‌ها استفاده مي‌کند. اگر به‌دنبال آن هستيد تا به يک توسعه‌دهنده بازي‌هاي ويدئويي تبديل شويد، سي پلاس پلاس گزينه ايده‌‌آلي به شمار مي‌رود، زيرا بخش اعظمي از بازي‌هاي ويدئويي و موتورهاي بازي با استفاده از اين زبان ساخته شد‌ه‌اند. در زمينه طراحي برنامه‌هاي وب، موبايل و برنامه‌هاي دسکتاپ نيز مي‌توانيد از آن استفاده کنيد. اين دو زبان نه‌تنها به‌عنوان مقدمه‌اي براي ورود به دنياي برنامه‌نويسي شناخته مي‌شوند، بلکه ارتباط نزديکي با علوم کامپيوتر دارند. يادگيري سي پلاس پلاس در ابتدا کمي سخت است، اما زماني که بر مشکلات چيره شويد، در‌هاي تازه‌اي از موقعيت‌هاي شغلي پيش روي شما گشوده خواهند شد. از جمله مزاياي اين زبان‌ها به پس‌زمينه غني براي يادگيري علوم کامپيوتري و طراحي و ساخت بازي‌هاي ويدئويي قدرتمند و نرم‌افزارها و از معايب اين زبان‌ها به‌سختي اين دو زبان مي‌توان اشاره کرد.



شکل 5 - يک توسعه‌دهنده بازي‌هاي ويدئويي بايد با زبان سي پلاس پلاس به‌خوبي آشنا باشد.


سي شارپ

اگر به‌دنبال آن هستيد تا يک شروع ساده اما در عين حال قدرتمند را تجربه کنيد، پيشنهاد ما به شما سي شارپ (C#) است. (شکل 6) کافي است محيط توسعه يکپارچه ويژوال استوديو را روي کامپيوتر خود نصب کنيد تا تمام عناصر و مؤلفه‌هاي مورد نياز براي کار کردن با اين زبان در اختيار شما قرار گيرد. سي شارپ به‌منظور ساخت طيف گسترده‌اي از برنامه‌هاي کاربردي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از توسعه برنامه‌هاي تحت وب گرفته تا ساخت برنامه‌هاي دسکتاپ و حتي برنامه‌هاي کنسول اين زبان به شما در اکثر زمينه‌ها کمک مي‌کند. ترکيب نحوي اين زبان بر پايه زبان سي است و همانند دو زبان سي و سي پلاس ‌پلاس تعامل نزديکي با مباحث مربوط به علوم کامپيوتري دارد. زماني که از ويژوال استوديو استفاده مي‌کنيد، اين محيط توسعه يکپارچه به شما در کامل کردن خودکار دستورات کمک مي‌کند و توضيح کوتاهي از دستورات را به شما نشان مي‌دهد. برخلاف زبان‌هايي همچون سي يا روبي، زبان سي شارپ از کامپايلرها و مفسرهاي مختلفي مي‌تواند استفاده کند. از جمله مزاياي اين زبان به استفاده گسترده و بهره‌مندي از يک محيط توسعه يکپارچه (Visual studio .Net) و از جمله معايب آن نيز به کامپايلر پيچيده آن مي‌توان اشاره کرد.



شکل 6 - سي شارپ به شما کمک مي‌کند در زمينه توسعه برنامه‌هاي تحت وب موفق شويد.


در نهايت

موضوعي که در انتهاي اين مقاله بايد به آن اشاره کنيم اين است که ما در اين مقاله به زبان نشانه‌گذاري ابرمتن HTML اشاره نکرديم. عاملي که باعث شد در اين مقاله به HTML اشاره‌اي نداشته باشيم اين است که HTML در اصل يک زبان نشانه‌گذاري است نه يک زبان برنامه‌نويسي. در نتيجه در يادگيري اصول برنامه‌نويسي حرفه‌اي کمک چنداني به شما نمي‌کند، بلکه تنها قادر است بخشي از مفاهيم پايه برنامه‌نويسي که عمدتاً در برنامه‌نويسي تحت وب کاربرد دارد را به شما ياد دهد.

پيشنهاد ما اين است که HTML را همراه با CSS فراگيريد. ترکيب اين دو با يکديگر به شما کمک مي‌کنند تا براي يادگيري جاوا اسکريپت با مقدمات اوليه آشنا شويد و جاوا اسکريپت را به‌سرعت فراگيريد.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روز‌های ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود، اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روز‌های ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستاد‌های استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • المپیاد فناوری؛ رقابت در هوش مصنوعی، پهپاد و برنامه‌نویسی
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • کنسرت ۳۰ هزار نفری، امروز در فولاد آره‌نا!
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر